• Mindfulness in Baarn en Huizen

  Mindfulness in Baarn en Huizen

  Krijg meer grip op gedachten en emoties

  ­

  ­

 • Mindfulness biedt een weg naar welzijn

  Mindfulness biedt een weg naar welzijn

  Werking is wetenschappelijk bewezen

  ­

  ­

01

De werking van mindfulness

Mindfulness is een krachtig middel, dat werkt op verschillende vlakken. Verbeter je gezondheid, begin aan mindfulness! 

Balans

Balans

Focus Icon

Focus

Health

Gezondheid

Mindfulness maakt je bewuster van de momenten waarin je in de hoogste versnelling staat; van de duizend-en-één gedachten die je van hot naar her sturen. Met behulp van oefeningen stelt mindfulness je in staat een pauze te nemen - op de rem te trappen. Door af en toe 'stil te staan', neem je een actieve stap in het verbeteren van je gezondheid. Mindfulness helpt je grens te voelen, je onrust te herkennen en de lat misschien minder hoog voor jezelf te leggen. Daarom kan Mindfulness stress reduceren en kan het meer balans brengen in je leven. Mindfulness is daarom niet alleen geschikt voor mensen met een burn-out. Met behulp van Mindfulness kun je ook de kleine dingen in het leven opmerken waaraan je normaal misschien op je automatische piloot aan voorbij gaat. Het leert je ook meer te genieten van het leven. Met mindfulness kan iedereen leren meer aandacht te geven aan de dingen die er NU zijn. De training wordt gegeven in Huizen en in Baarn. Neem gerust contact op als je twijfelt of de training iets voor je is.  

Verder Lezen...        Agenda trainingen     

Stress, burn-out,spanning,slapeloosheid

Agenda mindfulness training:

Start training op woensdagavond: 27 februari in Huizen
Start training op donderdagavond: 14 maart in Baarn
Start training op maandagavond: 1 april in Baarn
Meer informatie over data, tijden, etc.

Kosten en vergoeding:

De basistraining kost 365 euro incl btw. Bij aanmelding één maand van te voren 35 euro korting. De training wordt vergoed door zorgverzekeraars. Klik hier voor meer informatie over kosten en vergoeding.

02
De achtweekse mindfulness training

"Een heel praktische training, met oefeningen die je kunt toepassen in het dagelijks leven."

Het is in de eerste plaats een heel praktische training. Het is niet zweverig, het is geen praatgroep, en je hoeft je ook niet 'bloot' te geven. Wat kun je wel verwachten?
Er zijn acht sessies van ongeveer 2 uur. ♣ Wat ik altijd terug hoor van de deelnemers, is dat het zulke fijne avonden zijn. :) ♣ Je krijgt oefeningen via een app of cd om thuis te doen. ♣ De avond kent een afwisseling van praktische oefeningen met theorie. ♣ Je krijgt ook oefeningen die je kunt doen op je werk of dagelijks leven. ♣ De tijdsinvestering is 20 tot 45 minuten per dag. ♣ Als je de thuisoefeningen regelmatig doet zul je merken dat je een andere relatie kunt aangaan met je gedachten en emoties. ♣ Je wordt begeleid door een ervaren trainer ♣ De training kan vergoed worden door je verzekeraar.

Lees hier verder over de effecten van Mindfulness
Klik hier voor informatie over startdata van de training

03
Mindfulness voor onderwijs

"Bewaar je kalmte en je zelfvertrouwen in de hectiek van het onderwijs."

Uit ervaring weet ik dat werken in het onderwijs een zware taak kan zijn. Niet voor niets is het aantal mensen met burn-out het grootst in onderwijs. Het werk is eigenlijk nooit af. Je wilt de leerlingen zo goed mogelijk onderwijs bieden, hun werk op tijd van correcties voorzien, de nieuwe methode op tijd in de vingers krijgen, tussendoor ouders woord staan, de toetsen in het online registratiesyteem zetten, bijna vergeten dat je die notulen nog zou uitwerken...maar sinds kort staan al de bestanden in The Cloud...dus dat wordt nog een opgave....Klinkt dit herkenbaar? Met Mindfulness leer je hoe je temidden van de hectiek je rust en je zelfvertrouwen kunt bewaren, leer je veerkrachtig zijn in stressvolle situaties zodat je leven en je werk meer in balans komen.
Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in zowel het speciaal- als het gewone basisonderwijs.

Maak eens kennis met Mindfulnes door een Workshop!
Klik hier voor meer informatie.

04
Mindfulness voor bedrijven

"Werk met meer rust, concentratie en veerkracht; werk met meer plezier!"

Door beoefening van mindfulness werk je met meer aandacht en concentratie. Je krijgt meer inzicht in het effect die gedachten hebben op je emoties en je handelen. Dit veranderende perspectief creëert meer rust en ruimte; je leert anders omgaan met je energie waardoor je minder vatbaar bent voor stress. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt onder andere dat je met behulp van mindfulness in staat bent effectiever en efficienter te werken, je meer veerkracht hebt en je gemakkelijker kunt communiceren en samenwerken. Daarnaast is gebleken dat werknemers met behulp van mindfulness zich energieker voelen en een hoger niveau van welbevinden ervaren.
Met mindfulness krijg je meer grip op je werk en werk je met meer plezier!

Wij bieden workshops en bedrijfstrainingen op maat. Klik hier voor meer informatie

05 De trainer

"Mindfulness doorgeven aan anderen is het mooiste wat ik op het ogenblik doe!"

Ik ben Marc Lenten en Bij Insight geef ik de mindfulness trainingen. In een drukke periode in mijn leven maakte ik kennis met meditatie en ondekte de rust die dat gaf. Zo kwam ik in aanraking met Mindfulness en besloot de achtweekse mindfulness training te volgen. Ik was onder de indruk van deze mooie training en wat het mij deed. Anderen de kracht van mindfulness laten ervaren is nu één van de meest boeiende en inspirerende dingen in mijn leven. Van elke training die ik geef leer ik zelf ook weer. Ik geef sinds 2011 doorlopend mindfulness trainingen: in het gezondheidscentrum in Baarn (Plataanlaan) en in het wijkcentrum aan de Draaikom in Huizen. Ik ben categorie 1 trainer, lid van de VMBN (vereniging voor Mindfulness based Trainers Nederland en Vlaanderen).

Mindfulness Baarn,burn-out,spanning,stress

06
Recensies Mindfulness training

"De mindfulness training wordt op een niet zweverige manier gegeven. Marc geeft op een zorgvuldige, prettige en respectvolle manier inhoud aan de training." ~ Anneke, Baarn"

"Langer dan een jaar geleden de training afgerond, en nog altijd weet ik door mindfulness mijn lichaam en geest in een goed evenwicht te brengen. Daar ben ik jou enorm dankbaar voor. Nooit gedacht dat dit zo'n effect op mijn leven zou hebben. Zoek en vind altijd momenten om het toe te passen." ~ Marjo, Huizen

"De mindfulness training heeft meer dan aan mijn verwachtingen voldaan. Bewuster leren leven door middel van mindfulness werkt zeer verhelderend en geeft een zekere mate van rust en zelfvertrouwen. Daarnaast heeft het me geleerd geduld en compassie voor mezelf te hebben. De bijeenkomsten van Marc waren zeer inspirerend. We hebben met onze groep mooie dingen bereikt en belangrijk ook veel gelachen! Bedankt.." ~ Merel, Huizen

Lees hier meer recencies

Mindfulness tegen slapeloosheid

De klok zegt je dat het tijd is om naar bed te gaan...Maar eenmaal in bed blijkt slapen niet te willen lukken. Om uiteenlopende redenen hebben veel mensen last van slaapproblemen. Gedachten die maar door blijven malen, zorgen, spanning in het lichaam...en de gedachten dat de volgende dag een werkdag is waar je liever uitgerust aan wilt beginnen maken het er meestal niet beter op. Hoewel ik zelf en sommigen van mijn deelnemers al hebben ondervonden dat mindfulness helpt tegen slaapproblemen, zijn er onlangs resultaten van een studie gepubliceerd die dit onderschrijven. De studie verscheen in JAMA Internal Medicine en bevatte 49 volwassenen van middelbare leeftijd. Allen hadden slaapproblemen.

Lees verder op het blog

Onze klanten

 stress,burn-out,mindfulness                 stress,burn-out,spanning,mindfulness bedrijven                 mindfulness bedrijven,workshop                       mindfulness workshop           mindfulness bedrijven,workshop

Leef met aandacht, leef in het NU